Repetitie in de synagoge
Repetitie in het Plofhuis
Repetitie in de synagoge
Repetitie in het Plofhuis

Dirigent


Foto Hannah Muis Hannah Muis.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Hannah al een indrukwekkende muzikale bagage. Zij zat op de Koorschool in Haarlem, een basisschool waar ze dagelijks zangles en muziektheorie kreeg. Naast piano- en vioollessen zong zij ook in het Kathedrale Koor. Na het voltooien van de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam wist Hannah dat ze verder wilde als koordirigent. Momenteel zit zij in het laatste jaar Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeert bij Daniel Reuss en Jos Vermunt.

Hannah heeft al een aantal jaar ervaring met het dirigeren van koren, vooral in de lichte muziek. Als dirigent van Camerata Fectionata wil ze zich juist verder verdiepen in de klassieke koormuziek, zowel wereldlijk als religieus en van renaissance tot hedendaags. Wij verwachten veel van haar te gaan leren in een plezierige sfeer.


Foto Francisca Pizarro

Hannah wordt tijdelijk vervangen door de al even enthousiaste dirigente Francisca Pizarro.

Francisca is geboren in Lissabon en studeerde vanaf haar 5e jaar piano. Vanaf haar 10e jaar tot het afronden van haar middelbare schoolopleiding in 2019 volgde ze de Academia de Música de Santa Cecilia in Lissabon waar zij onder begeleiding van de componist Filipe Raposo de opleiding compositie volgde. Van 2011 tot 2019 studeerde zij piano bij pianiste Ana Marques en won diverse prijzen. In 2018/2019 studeerde zij Orkestdirectie bij dirigent Jean-Sebastièn Beréau. Zij zong bij het Caloeste Gulbenkian Foundation Choir onder leiding van maestro Paulo Lourenço.

Francisca neemt regelmatig deel aan masterclasses piano, koordirectie en zang en volgt workshops in zowel Portugal als Nederland. Momenteel studeert zij voor haar Bachelor Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, onder begeleiding van Jos Vermunt.