flyer oprichting

Historie Camerata Fectionata

Camerata Fectionata werd in 2010 opgericht door dirigent en componist Fred Smalbrugge. Hij hield vijftig audities en selecteerde daaruit twaalf mensen, waarmee hij het kamerkoor begon. Na driekwart jaar gaf het koor zijn eerste concert. Aanvankelijk stonden vooral a capella stukken op het repertoire, met enige nadruk op oude muziek zoals de Sestina van Monteverdi en op muziek van hedendaagse componisten zoals Pärt en van Fred Smalbrugge zelf. Later volgden ook werken met piano- en orgelbegeleiding, zoals de Mis in G van Schubert en het Gloria van Vivaldi. Dit leidde de eerste jaren na de oprichting tot gevarieerde en inspirerende uitvoeringen in o.a. de Van Houtenkerk en de Grote Kerk in Weesp, de NPB kerk in Bussum, de Lutherse Kerk in Monnickendam, de City of Wesopa en paleis Soestdijk, alsmede deelname aan een korendag in Paradiso in Amsterdam. Maar ook werden op verzoek van het Goois Natuurreservaat kerstliederen ten gehore gebracht in de Schaapskooi. Tevens werd medewerking verleend aan het 100-jarig jubileumconcert van het Genootschap Nederlandse Componisten in Weesp, aan kerstnachtvieringen en gongconcerten in de Grote Kerk, aan de herdenking op 4 mei en aan het jaarlijkse korenfestival in Weesp.

Zingen in een schaapskooi 2010
Kerstnacht 2011

In 2016 werd de Stichting Concertorganisatie Camerata Fectionata opgericht voor het organiseren van concerten van het kamerkoor. Op 14 oktober 2017 voerde het koor het Requiem van Mozart uit, samen met leden van het Radio Filharmonisch Orkest. Op 4 mei 2019 volgde het Requiem van Fauré, eveneens in de Grote Kerk in Weesp. De uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach die gepland was op 4 april 2020 kon op het laatste moment helaas niet doorgaan, vanwege de coronamaatregelen. Sinds 1 april 2020 valt Camerata Fectionata onder het bestuur van deze Stichting.

Flyer Mozart Requiem Flyer 9 november 2019 Flyer Johannes Passion

Stichting Concertorganisatie Camerata Fectionata is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 856976428 en is gevestigd in Weesp.